Hír

FELÚJÍTJUK A SZABOLCSKA UTCÁT!

A Győr, Szabolcska utca és környezete az 1960-as évek végére, a ’70-es évek elejére nyerte el mai közterületi jellegét, formáját. Nagyobb útépítési beavatkozás 1998-ban volt a Körkemence utca és Török István utca között, amikor minkét oldalon új parkolók épültek, új aszfaltot kapott akkor ez a szakasz. A Tánc- és Művészeti Iskola előtt 2006-ban gyalogátkelőhelyet létesítettünk, illetve hasonlóan jártuk el a Szabolcska utca – Török István utca csomópontjában.

Ezzel együtt az aszfaltburkolat nagyon elhasználódott állapotúvá vált, de ezen nem lehet csodálkozni: a Sport utca környéki aszfalt még az eredeti felület körülbelül 1968-ból….

Az idei költségvétésünkben szereplő Szabolcska utca felújítása során a Körkemence utca és a Sport utca között cseréljük ki az aszfaltot, mintegy 460 méter hosszon. A Mester és a Sport utcák közötti szakaszon a munkakezdésünk előtt a Pannon-Víz kicseréli a burkolat alatti szennyvíz vezetéket, mely előre láthatóan október végén kezdődik. Emiatt ezt a szakaszt a következő év elejére tervezzük felújítani.

Az útfelújítás mellett azokat a járdaszakaszokat is felújítjuk, melyek tönkremenetelük okán indokoltak.

Fontos megemlíteni, hogy a Szigethy Attila út felújítása is elkezdődött, mely nem csak a Verseny utcai csomópont környékét érinti: a felújítás a Tihanyi Árpád út és Kodály Zoltán út közötti szakaszra is kiterjed. Mi nem csak a burkolat felújítását tűztük ki célul, hanem a forgalom zavartalanabb lebonyolítását is, ennek érdekében megszüntetjük a forgalmi sávokban megálló autóbusz megállóhelyeket és buszöblöket alakítunk ki. A Szigethy Attila út 95-97-99. sz. előtt összevont, helyi-helyközi-távolsági buszöblöt hozunk létre, tehát megszűnik az egymáshoz nagyon közel lévő, de szétválasztott megállóhelyi viszony. Ezzel az a célunk, hogy a forgalmi sávokban gördülékenyebb legyen a csúcsidőszaki forgalomáramlás.

Mivel a két út felújítása egymáshoz kapcsolódna – úgy határoztunk, hogy a Szabolcska utcának a Körkemence utca és Szigethy Attila út felújítását a következő évre halasztjuk annak érdekében, hogy a két út felújítása miatti forgalomkorlátozás ne terhelje még jobban a forgalmat.

Prédl Antal Útkezelő Szervezet intézményvezető és Radnóti Ákos alpolgármester a körzet önkormányzati képviselője

 

Facebook élő videó:

Győr Plusz Híradó:

 

 

Galéria