Hír

ÚJABB EXTRÁN MEGVILÁGÍTOTT ZEBRA AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON

Több ütemben került sor az Ifjúság körút közvilágításának fejlesztésére – mondta el Radnóti Ákos önkormányzati képviselő. 2011.végén sor került a teljes utca mindkét oldalán a közvilágítás cseréjére, melynek során 30-40 százalékkal nagyobb fényt adó fémhalogén izzókkal szerelt lámpatestek kerültek ki a fákkal sűrűn benőtt utcába, amelyek a nagyobb fényerő ellenére energiatakarékosabbak is. Este rendkívül szembetűnő a változás, hogy mennyivel világosabb az utca-tette hozzá a képviselő-így a közbiztonság javítása szempontjából sem elhanyagolható a fejlesztés. Ezenkívül az utca közepén a nagy forgalmú gyalogátkelőhelynél pedig  kiemelt szintű megvilágítás lett megépítve fekete-sárga színre festett speciális oszlopokkal, mely a  környezetétől elüt, ezzel is felhívja a sofőr figyelmet, hogy egy gyalogátkelőhelyhez közeledik. Most egy hasonló épült meg az Ifjúság körút-Kodály Zoltán utca kereszteződésénél. Radnóti Ákos elmondta, hogy a zebrák fölötti világítás 2,5-szer nagyobb fényt adnak az amúgy is kiváló fényt biztosító zebra melletti, közvilágítási oszlopokéhoz képest, s elüt a fénye is, hogy a zebra minél jobban észrevehető legyen. Hozzátette, hogy az utcában így már két ilyen biztonságos zebrán lehet átkelni, s azért is esett ezekre a választás, mivel a közelben élelmiszerüzletek, illetve a Móra Iskola és a Szivárvány Óvoda is itt van, nagy az átmenő forgalom. A többi zebránál pedig már tavaly sor került a korszerűsítésre, ahol az útfelület megosztásával, sziget kialakításával lett még biztonságosabb az átkelés.

Radnóti Ákos megemlítette azt is, hogy a körzetében lévő másik nagyforgalmú-és hosszú utcaszakasz, a Szabolcska utca közvilágításának cseréjére is sor került az Ifjúság körútéhoz hasonlóan, ott egy új zebra is megépült a Török István utca sarkánál, így ott is jelentős a változás. Sőt Adyvárosban 300 helyen lette kicserélve az egyéb utcai lámpatestek, nem beszélve az adyvárosi tó mellett idén átadott modern oszlopokról, így a városrészben sikerült a közvilágítást látványosan fejleszteni.

A képviselő köszöni a megbízó Útkezelő Szervezet munkáját és a kivitelező Vill-Korr Hungária Kft. kivitelezését, mely a szokásos kiváló minőségben végezte el a mostani zebra megvilágítás elkészítését a városrészben lezajlott többi projekthez hasonlóan.

  

 

Galéria