Hír

14 ÚJ PARKOLÓHELY AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON!

Adyvárosban szinte minden évben történ valami a parkolás fejlesztés területén. Tavaly év végén és ez év elején az Ifjúság körút 65-69. mögötti területén történt fejlesztés: tavaly év végén 12, idén folytatva a munkát további 14 új parkolóhely jött létre a meglévő terület átalakítása és a közművezetékek korrekciója révén. Az Ifjúság körúton és környékén néhány év alatt közel 100 új parkoló létesült! A tó felől elindulva az utca közepe felé, az épületek mögött folyamatos a fejlesztés minden évben.

A parkolási probléma egyre nagyobb gondot okoz, főleg a lakótelepek környezetében. A folyamatos fejlesztésnek azonban nem csak az önkormányzati „pénztárca” szab határt, hanem figyelembe kell venni, hogy sok esetben zöldterület rovására lehet a bővítést elvégezni és meg kell találni az egyensúlyt a zöldterület védelme a közlekedés kiszolgálása között. Minden parkolás fejlesztés tervezésekor nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre is. Hiszen nem mindenki támogatja a parkolóépítést a zöldterületen, ezért kompromisszumot kell kötni és a megfelelő arányokat megtalálni, de a jövőben is folytatják a munkát. Minden évben történik több fejlesztés, a lakosság türelmét kérjük, haladunk sorra a lehetőségek tükrében.

Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, itt is sok lakossági kérés érkezett be, ezért is döntöttek újak megépítéséről, de a zöldterület sem szeretnék, ha túlzottan csökkenne, ezért ésszerű fejlesztésekre van szükség, s nem tudnak minden igényt kielégíteni, mivel zöldterületekre is szükség van, ezekhez is ragaszkodunk. Hozzátette, hogy a többi képviselő is dolgozik a maga körzetében a fejlesztéseken.

Elmondta azt is, hogy négy év alatt csak a körzetében létesült 150 új parkolóhely, ami figyelembe véve a kevés területet és lehetőséget hatalmas szám.
Az elmúlt években új parkolóhelyeket alakítottunk ki Adyvárosban az alábbi helyszíneken a fentieken túl:

Ifjúság körút 71-77. mögött 7 db

Ifjúság körút 79-85. mögött 8 db

Szigethy Attila út 107. mellett 5 db.

Körkemence utca elején pedig 16 új parkolót építettünk

Grabo sátor mögött 47 db

Barátság Parkon belül 10 db

Kodály Zoltán út 44. sz. előtt, 6 db hellyel bővült a meglévő parkoló (Tesco oldala)

Kodály Zoltán út 2/d mögött a Rendőrségnél 11 db

 

 

 

Galéria