Hír

47 ÚJ PARKOLÓHELY A GRABO SÁTORNÁL

A Barátság Park környékén lakó adyvárosiak parkolási gondjainak enyhítését szolgálják azok az új beállók, melyeket Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője kezdeményezésére, Borkai Zsolt polgármester támogatásával alakított ki a Győr-Szol Zrt. az Ifjúság körút elején található Grabo-sátor mellett.

Radnóti Ákos a beruházás elindításakor elmondta: 2006 óta Adyvárosban csaknem 300 új parkolóhely létesült, de ez is kevésnek bizonyul, így természetesen folyamatosan keresik a lehetőségeket a bővítésre. Tavaly bejelentették, hogy szeretnének parkolólemezt építeni a Kuopio Parknál, illetve a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolójában, amivel további 450 parkolóhely jönne létre. Dolgoznak érte, hogy megvalósuljon, hiszen csaknem 1,2 milliárd értékű beruházásról van szó. De elsődlegesen várják ezzel kapcsolatban a lakossági véleményeket, melyeket továbbra is el lehet juttatni a lakossag@gyor-ph.hu e-mail címre, s a tervek megtalálhatóak a www.gyor.hu weblapon is, s ezeket követően, illetve a források tükrében lehet tovább egyeztetni róluk.

A mostani bővítésre elsősorban azért volt szükség, mert a Barátság Parkba járó örvendetesen sok sportoló miatt időszakonként megtelnek a park és a környék parkolói, s noha 2013-ban, a parkban meglévő 13 helyet bővítették további 10 parkolóval, az is kevésnek bizonyult. Emiatt sokan panaszkodtak, s erre kerestek most megoldást a közelben. A Grabo-sátor melletti, aszfaltozott használaton kívüli sportpálya felfestésén kívül a szolgáltató kialakított egy murvás területet is, így összesen mintegy 47 jármű parkolását tették itt lehetővé. A beállók kerítéssel védettek és megvilágítottak, megközelítésük az Ifjúság körút felőli kapun lehetséges. Az Ifjúság körút elején rendőrségre bekötött kamera is vigyázza a rendet.

A járművek számára kialakított terület jól használható a hétköznapokon a délutáni és esti óráktól – mindenki számára, ingyenesen – amikor a legtöbben szeretnének autóikkal megállni lakásaik közelében, illetve a Barátság Parkban tartott rendezvények idején a látogatók számára könnyíti meg a parkolást.

Az alpolgármester elmondta: arra kér minden sportolni vágyót, hogy elsődlegesen a parktól gyalog egy percre lévő parkolót használják, s az ott lakók így közvetlenül a házuk előtt tudnak megállni. Felhívta a figyelmet arra is, hogy mostantól a hatóságok nem fogják ezen a területen elnézni a tiltott helyen való parkolást, különösen járdán, zöldterületen vagy kerékpárúton tilosban állva – eddig épp a parkolóhelyek hiánya miatt toleránsak voltak a hatóságok, és csak a legkirívóbb esetekben intézkedtek -, mivel így már lesz hol megállni, s a cél, hogy rend legyen és a szabályokat mindenki betartsa.

Végezetül Radnóti Ákos hozzátette: az előbbi intézkedésekből is látható, hogy az önkormányzat kiemelten foglalkozik a parkolási helyzet javításával. Eddig is sikerült eredményeket elérni, s kéri a lakosság további türelmét, hogy a még nagyobb eredménnyel járó megoldást is megvalósíthassák, s ehhez várja a véleményüket is. Idén Adyváros más területén további, kisebb mértékű parkolófejlesztések is lesznek, melyről hamarosan beszámolunk.

Galéria