Hír

ADYVÁROS TÁBLA ÉS ZÁSZLÓK ÁTADÁSA

Újabb látványossággal gyarapodott Adyváros. Az elmúlt években jelentős fejlesztésekkel megszépített Adyvárosi tó Pláza felőli oldalán világító betűkön jelenik meg a városrész neve. Az objektumot közelében két zászlótartó oszlop is készült. Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője a magyar és a győri lobogó felhúzásával adta át hivatalosan a világító feliratot.

Az Adyvárosban élők kedvelik lakóhelyüket, amit az is jelez, hogy a városrész tavaly egy országos internetes újság szavazásán elnyerte az ország legjobb lakótelepe címet. A világító betűsor kihelyezésének célja tovább erősíteni a lakosság lokálpatriotizmusát és egyúttal kiváló látványosságot és kedvelt fotózási helyszínt biztosítani a városrész legszebb helyén, a tóparton.

A felirat helyét gondos előkészítés után választották ki, hiszen több szempontnak is meg kellett felelni. Úgy kellett elhelyezni, hogy a Tihanyi Árpád út – Szauter úti csomópont közlekedését ne zavarja, a közlekedési lámpák fényével ne konkuráljon, ugyanakkor jól látható legyen. Így esett a választás a Győri Közútkezelő Szervezettel és a megvilágítás kivitelezését végző Vill-Korr Kft.-vel egyeztetve a Tihanyi Árpád úttal párhuzamos irányban az Adyvárosi tó partjára.

Az elkészült ADYVÁROS felirat 8,8 méter hosszú és 1,55 méter magas. A betűk RGB ledes világítással ellátottak, az objektum fénye egyedi módon programozható, több fajta szín és ritmus váltására van lehetőség. A betűk egy térrácsos, tűzihorganyzott és rongálásbiztos acél tartószerkezetre épültek, a betűk kemény plexi anyagból készültek, mely kifejezetten alkalmas kültéri használatra, ellenáll az időjárás viszontagságainak. A feliratot gyepszőnyeg veszi körül és kavicsozás emeli ki a környezetéből.

A világító betűk mellett készült még 2 db 10 méter magas zászlótartó rúd is. Az oszlopokon a magyar nemzeti színű zászló és Győr város zászlója lobog. A zászlókat három, földbe süllyesztett lámpatest világítja meg az éjszakai órákban is.

A köztéri alkotást rendőrségre bekötött kamera figyeli a nap 24 órájában.

A korábban a területen adventi időszakban helyet kapó „Mindenki karácsonyfája” a továbbiakban a nővérszálló előtti zöldterületen fog díszelegni.

A beruházás megvalósítására bruttó 7.000.000 forint fedezetet biztosított az önkormányzat, a kivitelezés a Győr-Szol Zrt, a Győri Közútkezelő Szervezet és a Vill-Korr Kft. közreműködésével valósult meg.

Az adyvárosi tó partján 2010 óta nagyon sok fejlesztés valósult meg, összességében mintegy 150 millió forint értékben: megtörtén a korábban iszapos, nyáron kellemetlen szagot árasztó meder kotrása, a vízfelszínre országosan is egyedülálló módon úszó szobor került, elkészült a közel ötven paddal és virágládákkal szegélyzett sétány, korszerűsítették a környék közvilágítását, korszerű várjátszóteret építettek. Az idei év fejlesztései közül kiemelkedik a korábbi aszfaltos focipálya felújítása, átburkolása rekortánnal, a tó melletti kisebb játszótér körbekerítése és új játékeszközök kihelyezése, valamint egy új GyőrBike állomás átadása.

 

 

 

Galéria