Hír

Arany rózsa díjat kapott Győr

Az egyik legrangosabb országos fődíjat, az Arany Rózsa díjat nyerte meg Győr városa a Virágos Magyarországért versenyen, melyet radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester vett át.

Arany Rózsát kapott Győr

Környezetszépítésben is elsők vagyunk

 

Országos Arany Rózsa minőségi díjat kapott Győr, a Magyar Turisztikai Ügynökség idén 29. alkalommal meghirdetett „Virágos Magyarország” országos környezetszépítő versenyen. A rangos fővárosi eseményen a díjat Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester vette át.

 

Mit kell tudni a versenyről?

 

Az idei megmérettetésre 349 település összesen 452 pályázattal nevezett, a zsűrizést pedig több mint 150 kertész- és tájépítész szakember végezete a nyár folyamán. Az Arany Rózsa díj tehát egy igazi szakmai díj, mellyel az évek óta folyamatos győri városszépítő munkát jutalmazta a legmagasabb, országos szinten a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az elért eredményért köszönet a városüzemeltetésben napi szinten részt vevő Győr-Szol Zrt. dolgozóinak a szorgos és lelkiismeretes munkájáért, valamint a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály munkatársainak is. 2014 óta foglalkozom alpolgármesterként ezzel a területtel is, és elmondhatom, hogy évek óta jól teljesítünk. A színvonalat folyamatosan tartjuk, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 2016-ban Orbán Viktor miniszterelnök különdíjában részesült a város már ezen a pályázaton, azóta is kiemelkedő munkát folytatunk, s ugyanolyan intenzitással, lelkesedéssel végezzük a munkánkat, s ennek eredményeként most pedig az egyik fődíjat kaptuk meg.

 

Mivel érdemelte ki városunk a díjat?

 

Évek óta, így idén is több mint 100 ezer egynyári virág-palántát ültettünk el és nem csak a belvárosban, hanem a lakótelepeken is virágosítunk. A téli időszakban is közel ennyi télálló növényt telepítettünk. Tíz éve tart a fásítási program, amely szintén hozzájárulhatott a látványos eredményekhez. Évente mintegy ezer fát, cserjét ültetünk el, ez idén is megtörtént. Dr. Dézsi Csaba András polgármester kezdeményezésére minden Győrben született gyermek után a szülők igényelhetnek egy fát, amit vagy a Győrkőc Ligetben, vagy mindenki a saját telkén ültethet el. A napokban itt telepítettünk mintegy 80 fácskát. Ezeket a növényeket nem csak elültetni kell, hanem folyamatosan gondozni is, ezért sok helyen automata öntözőrendszereket telepítettünk, mint például a Szent István úton vagy a Szenes Iván parkban Adyvárosban. Fontos, hogy szintén a polgármester javaslatára már védett a Püspökerdő, a marcalvárosi kiserdő és a szentiváni tölgyeserdő is. Megszépítettük, virágosítottuk a körforgalmakat. Megújultak a parkjaink a Malom liget, a Matáv játszótér, az Eötvös park, a Bem teret is fejlesztjük, valamint megszépült az Adyvárosi tó és környezete, a folyópartok környezete, jövőre pedig elkészül a parkolólemezzel együtt a teljesen megújuló Kuopió-park. Ezek mind hozzájárultak a sikerhez.

 

Miért fontos Győrnek ez az elismerés?

 

Akár érkezik hozzánk zsűri, akár nem, mindig egyformán tiszta és szép a városunk. Ezt az ide látogató turisták is megerősítik, hiszen rengeteg pozitív visszajelzést kapunk. Más városokkal összevetve kimagasló Győr köztisztasága, a közterületeink minősége, állapota.

A környezetünk szépítését és védelmét továbbra is folytatni fogjuk, s ebben, illetve ennek megőrzésében is számítunk a lakosság segítségére és együttműködésére, hogy továbbra is szép, tiszta, virágos maradjon városunk.

 

 

 

 

 

Galéria