Hír

ÁTADTÁK ADYVÁROS LEGÚJABB BÜSZKESÉGÉT!

Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője adta a Adyváros legújabb büszkeségét, a tó melletti szánkózódombon felépült várjátszóteret. Az avatás végén kitűzték a tetőre a magyar zászlót is. Borkai Zsolt elmondta, hogy jelentős fejlesztések zajlottak le a tó körül több ütemben is az éveken át, így a korábbi elhanyagolt terület a tó kotrásával, majd parkosítással, sétány építéssel közkedvelt kikapcsolódási hellyé vált. Hozzátette, hogy ilyen játszótér nincsen még Győrben, ezért is örül annak, hogy egy ilyen nagyszabású fejlesztést sikerült megvalósítani mindenki örömére.

Radnóti Ákos elmondta, hogy amikor képviselő lett a tó iszapos, bűzlő volt, mindössze 4 pad volt körülötte, illetve a nádtól nem lehetett átlátni, s a következetes munkának köszönhetően sor került  a tó kotrására, majd sétány építésre, új közvilágítási oszlopok kihelyezésére, közel 40 pad kirakására, vízimadarakat (fekete hattyúk, sörényes ludak, stb.) telepítettek és parkosítás(rózsalugas, virágládák, faültetések) is megtörténtek, illetve egy köztéri interaktív installáció ülőkövekkel, napozópadokkal is kikerült. A környék nagyon népszerű lett, hiszen a lakótelepen kevés ilyen nagyszerű pihenési lehetőség van és évek alatt jelentősen megszépítettek itt mindent

A mostani  játszótér igényes, minőségi gyártmány (Lappset) és a játszóvárhoz is a legigényesebb esési tereket alakították ki, tehát nem kavics, meg homok van, hanem öntött gumi, granulátum és gyeptéglázás. A domb körüli teljes aszfaltos burkolatot kicserélték ugyanolyan térkőre, mint ami már a tó körül elkészült, így már nem csak a tavat, hanem a dombot is körbe lehet sétálni igényesen. Kikerült ide is további 10 pad, illetve szemetesedény, ősszel további faültetés lesz a környéken.

Mediterrán jellegű pihenőhelyet alakítottak ki,  15 db karcsú mediterrán ciprus lett elültetve, mivel a domb jellege és a tó adja magát, hogy ilyen hangulatot teremtsenek meg itt. Eddig ilyen növény még nem volt Győrben, így Adyvárosban a Kuopio Park kockára nyírt gyertyánfái mellé még egy különlegesség került.

Kikerült egy új köztéri kamera is, ami a játszóteret belátja, így már kettő van a tónál, a másik meg a tó sétányt látja be.

A játszótér reflektorokkal lett megvilágítva, hogy este se legyen rongálás , illetve elkészült mellette a Szauter u. hiányzó szakaszán a Penny Marketig egy új zajvédő fal szakasz is a legmodernebb elemekből, így nem csak a játszótér van védve, hanem az Ifjúság krt. hátsó lakásainak területe, s az ott lakók már régóta kérték ezt. Ez az Útkezelő Szervezet kivitelezésében valósult meg.

Egy ivókút is kikerült a betonos sportpálya mellé a Pannon Víz Zrt-nek köszönhetően .

Közel 50 millió Ft volt a teljes a költségvetés, melynek nagy része önkormányzati költségvetésből származik, illetve a JC Decaux reklámcég közérdekű kötelezettségvállalásából.  A kivitelezés a Győr-Szol zrt. végezte el, aki határidőre, pontosan és jól megcsinálta a kivitelezést.

Radnóti Ákos elmondta, hogy Adyváros parkjai és pihenőhelyei évek alatt megújultak, hiszen a Kuopio park elejét a kockafákkal, szökőkúttal megcsinálták, a Barátság Park a másik, s itt a tónál pedig a 3. helyszín, így több helyen lehet a városrészben aktívan kikapcsolódni illetve passzívan is ilyen szép helyeken és környezetben, szűk 5-10 perces távolságokon belül.

 

Galéria