Hír

ÁTADTÁK AZ IFJÚSÁG KÖRUTAT!

Átadták a felújított Ifjúság körutat! A közel 350 méteres szakasz már elkészült korábban, a hivatalos eseményen Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott, az önkormányzat tíz éve kiemelten kezeli a győri úthálózat megújítását, nem csak a közlekedésbiztonság, hanem a közlekedők komfortérzetének a javítása is a cél, s az említett szakaszhoz már 40 éve nem nyúltak hozzá, így kiemelten fontos volt megoldani. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, Adyváros legnagyobb útfelújítását jelentette az Ifjúság körúti, amelynek keretében két autóbusz megállót is felújították. Korábban a járdát és a kerékpár utat korszerűsítették, ledes világítást kapott a környék, az utca elején megépült a Barátság Park az utca túlvégén pedig megszépült az adyvárosi tó és új játszóteret is építettek, illetve az egész szakaszon zajlanak a panelfelújítási munkálatok is. A jövőben szeretnék folytatni az utca további részén is.

Gancz Tamás, a körzet Tihanyi Árpád út és Kodály Zoltán utca közti részének az önkormányzati képviselője arról beszélt, igencsak ráfért a megújulás a környékre, ahol új parkolókat is építettek, s folytatják a jövőben is. A felújítások közben is vigyáznak a zöld területekre.

Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet vezetője pedig azt emelte ki az útátadáson, hogy az Ifjúság körút Győrben gyűjtőút, ahol naponta 25 ezer jármű halad át. Vadonatúj aszfaltréteg került a Tihanyi Árpád út és az Ifjúság körút 77 közötti 350 méteres szakaszra. Előtte a hőtáv és a gázvezetéket is kicserélték, csakúgy mint a csatorna fedlapokat, vízelnyelő rácsokat, ivóvíz- és gázvezeték elzárókat. A munkálatok 77 millió forintba kerültek. Az Útkezelő Szervezet sikeresen összehangolta a közmű üzemeltetőkkel a felújítást, így mindössze két napig kellett teljes útzárat életbe léptetni.

 

 

 

Galéria