Hír

ÁTADTUK A STREETBALL-ÉS KOSÁRPÁLYÁT!

Az adyvárosi Kodály Z. utca mögötti zöldterületen, a korábbi romos, elhanyagolt terülten, ahol egy db kosárpalánk állt töredezett burkolatú felületen, most 6 db palánk került ki, hosszában teljes méretű kosárpálya készült el, keresztben pedig 4 palánkon lehet játszani a streetballt! Az ünnepélyes átadáson Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet képviselője méltatta a beruházást, így a városrész a Barátság Park után, ami tavaly egy új köztéri és ingyenesen használható fitness parkot is kapott, most újab sportfejlesztéssel gazdagodott!

A pálya labdajátékokra, valamint egyéb sportfoglalkozások és szabadidős programok lebonyolítására alkalmas.

A pálya mérete 19 x 30 méter, Sport Court PowerGame kültéri sportburkolat borítású, kerítés biztosítja a zavartalan játékot. A pálya teljes mértékben és azonnal átereszti a felületre kerülő vizet. A pálya – a játékot és mozgást nem akadályozó – finom bordázata csökkenti a mozgásból vagy nedvesedésből származó csúszási veszélyt. A pálya vízszintes irányban, minden ponton 1-2 cm-t képes mozogni, ami jó az ízületeknek és jelentősen csökkenti a sérülések számát. Egyedül a PowerGame kapott az összes kültéri pályaborítás közül szakmai jóváhagyást a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségtől. A pálya része még 2 darab, világszínvonalú  Spalding NBA „THE BEAST” PORTABLE (74-560CN) mobil, kültéri palánk és további 4 db palánk a streetballhoz. Bruttó bekerülési költsége mintegy 25 millió Forint.

A területet Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította, valamint elvégeztette a pálya alatti vízvezeték kiváltását és a játéktér megvilágítását; korszerű, energiatakarékos led fényforrások biztosítják az alkonyat után a világosságot, így sötétedés után is lehet sportolni. Az elvégzett munkák összege mintegy 9 millió Forint.

Sor került az új pályán-és kerítésen  kívül a környező járda felújítására is, 3 db pad is kikerült, illetve a biztonságot a rendőrségre bekötött 24 órán át megfigyelt kamera biztosítja.

 

Galéria