Hír

BARÁTSÁG PARKI NAGYSZABÁSÚ FEJLESZTÉSEK!

Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője számolt be a Barátság Park idei nagyszabású fejlesztéseiről felújításáról. Elmondta, hogy öröm számára, hogy a 2009-ben átadott parkban folyamatosak a megújítások, tavaly kültéri, ingyenes használható fitnessparkot is átadtak, illetve Adyvárosban múlt héten hatpalánkos kosár-és streetballpályát, illetve már zajlik a tó melletti aszfaltos sportpálya felújítása is rekortán borításra és új kerítésre cserélve, így igazán sok sportos fejlesztés zajlik itt. Hajszán Gyula önkormányzati képviselő, labdarúgó magyar bajnok, sokszoros válogatottal együtt számoltak be a műfüves pályák felújításáról:

1.

A sportpark III. műfüves pályáján teljes műfűcsere történik. A szokásos éves karbantartás mellett időnként szükséges a műfű teljes cseréje az elhasználódás, kopás miatt. A régi borítást teljesen eltávolították az aljzatról és vadonatúj műfűréteggel fedik le. Az I-es pályán 2014 őszén volt teljes műfűcsere, a centerpályán 2015-ben történt meg a teljes rekonstrukció.

2.

Hasonló eljárással a kicserélik a lábtenisz pálya borítását is.

Mivel nagyon népszerű a park, rengetegen használják a pályákat, ezért viszonylag rövid idő alatt elhasználódik a borítás. Csak a műfüves futballpályákat 2016-ban összesen 135.600 sportszerető vette igénybe.

3.

Komfortosabbá válik a közelmúltban átadott fittnesspark is. A legtöbbször használt eszközök fölé árnyékot biztosító napvitorla kerül.  A 3 elemből álló vászon összesen 115 négyzetméter, melyet 11 oszlop tart majd. A napvitorlák felülete a jövőben tovább bővíthető. A kivitelezés jövő hét elején megkezdődik. Így a nyári melegben már árnyékban vagy eső esetén is használható lesz.

Fontos, hogy ingyenes a fitnesspark, ezért nagyon népszerű a megnyitás óta és tömegeket vonz a, amely az átadás után megvilágítást is kapott, így sötétben is használható.

 

A fejlesztések a jövőben is folytatódnak jövőre sor kerül a ping-pong asztalok körüli burkolat felújítására és további asztalok kihelyezésére is.

 

 

Galéria