Hír

FEL LETT ÚJÍTVA A TÓ MELLETTI FOCIPÁLYA!

Megújult Adyvárosban a l-es számú tó és a várjátszótér között található kispályás futballpálya. A létesítmény töredezett, elhasználódott aszfaltburkolatát korszerű, rekortán borítás váltotta fel, melyen biztonságosan, a korábbinál lényegesen kisebb sérülésveszéllyel lehet sportolni.

Felújították a kapukat, labdafogó hálót szereltek fel, kicserélték a megrongálódott, dróthálós kerítést, ezentúl stabil és tartós táblás kerítéselemek veszik körbe a területet, amely így zárhatóvá is vált.

A pálya eddig nem volt megvilágítva, most reflektoros megvilágítást is kapott. Minden nap reggel 8 órától 22 óráig használható.

Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy folyamatosan újítják meg a területen található elhasználódott sportpályákat, hiszen nemrég került sor egy új utcai hat palánkos kosárlabdapálya átadására a korábbi egy palánkos helyett a Móra Iskola közelében, illetve a Barátság parki műfüves pálya burkolatának cseréjére. Emellett új sportos létesítményeket is létrehoztak, hiszen a Barátság parkon belül működik egy éve a kültéri fitness park is.

Elmondta azt is, hogy a tó környezetében 2011. óta minden évben történik valami, kezdve a tó kotrásán át, majd sétány építés, közvilágítás építés, parkosítás, várjátszótér építés, szobor elhelyezés, közel 50 pad kihelyezése mellett maradt még ez a pálya, ami nem volt a legjobb állapotban, így most erre is sor került.

A pálya ADYVÁROS feliratot is kapott a burkolaton, Radnóti Ákos elmondta, hogy nemrég egy internetes szavazáson az ország legjobb lakótelepe lett Adyváros, így büszkék lehetünk a városrészre és több helyen is megerősítik ezt a városrész elnevezésének a kihelyezésével, lásd a kikerült városrészt jelző táblákat is, melynek és hasonlóaknak lesz folytatása.

 

 

 

Galéria