Hír

JÁTSZÓTÉR FEJLESZTÉSEK

Az őszi szünetre időzítve Adyváros több játszótere is megújult és újabb játékokkal gyarapodott – számolt be róla Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

Az adyvárosi tó partján lévő, rendkívül népszerű várjátszótér mellett található egy kisebb játszótér az Ifjúság körút 83.szám mögött, melynek területe körbe lett kerítve táblásított kerítéssel, így a gyermekek védett, zárt helyen tudnak játszani, hiszen egyik irányból parkoló van, a másik irányból pedig kutyafuttató, így a kutyusokkal sétálók és a játszótéren lévő békésen el tudnak különülni egymástól. Erre korábban több lakossági kérés is érkezett.

Bónuszként a játszótérre kikerült egy darab egyensúlyozó lépegető és egy Abakusz eszköz fémvázon, mely kitűnően segíti a gyermekek logikai és számolási képességeit. Továbbá egy új körforgó játékeszköz is várja a gyermekeket. Sor került újabb 2 pad és szemeteskuka elhelyezésére is.

A Kodály Zoltán út és az Ifjúság körút közti nagy zöldterületen pedig felállításra került egy hárompályás csúszda, illetve a homokozó fölé elkészült a leendő napvitorla oszlopozása is, mely majd jövő évben kerül ki, mivel szezonálisan lesz kint. Idén már ki lett helyezve egy napvitorla a Barátság Parki homokozó fölé is, ez is szintén lakossági kérés volt.

A játszótérfejlesztésekre közel 6 millió forintot költöttek.

Radnóti Ákos elmondta azt is, hogy idén a városrészben átadták egy új kosárlabda-és streetballpályát, illetve a tó melletti betonos sportpálya új rekortánburkolatot-és megvilágítást kapott, továbbá a Barátság Parkban sor került az egyik műfüves focipálya-és lábteniszpálya burkolatcseréjére és a kültéri fitnesspark is kapott egy napvitorlát, így jelentős fejlesztések valósultak meg a sportolási-és kikapcsolódási lehetőségeket illetően.

 

 

 

 

 

Galéria