Hír

KÉZILABDÁS KÖRFORGALOM

Elkészült az Adyváros határán álló kézilabdás körforgalom. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy egyedülálló, kézilabdát formáló műtárgy készült az Ipar út – Szigethy Attila út – Fehérvári út találkozásánál lévő körforgalomban. Az egyedi installációt Borkai Zsolt polgármester, Radnóti Ákos alpolgármester és Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke avatták fel kedden.

2015-ben kezdtük el Győrben a körforgalmak megújítását, s olyan ötleteket vártunk, amelyek egyedivé teszik ezeket – idézte fel Borkai Zsolt a helyszínen, s elmondta azt is, a kézilabdával a város tiszteleg a női kézilabda csapat sikerei előtt, és köszönetet mond azokért az örömökért, amelyeket a lányok a győrieknek szereztek. Beszélt a városvezető arról is, hogy az élsport mellett a tömegsportot is kiemelten támogatják, hogy minél több győri biztosíthassa sportolással az egészségét.

Radnóti Ákos felidézte, hogy az EYOF is kapott körforgalmat, a Kuopio parknál is egyedi a csomópont, s valamennyi felújított körforgalmat öntözőrendszerrel látták el, hogy biztosítva legyen a növények számára az éltető víz. A körforgalmak egyedivé tétele a jövőben is folytatódik – fogalmazott az alpolgármester. Az elmúlt években a környéken rengeteg beruházás, útfelújítás történt. Lényegében a Szigethy Attila út elkészült, mint ahogy a Szabolcska utca is. Az Ifjúság körút teljes egészében új aszfaltburkolatot kapott, új járda és kerékpárút is elkészült. Az Ipar úton a felüljárót korábban felújították. A Modern Város Programon belül az Ipar út meghosszabbítása is már az előkészítési fázisban van.

Olyan csapat vagyunk, ami körforgalmat is kapott – köszönte meg Bartha Csaba az egyesület nevében nem csak a kézilabda installációt, ha a város támogatását is. Úgy fogalmazott, Győr nemcsak abban egyedi, hogy polgármestere olimpia bajnok, hanem abban is, hogy szereti a sportot. A támogatás kötelez a további sikerek elérésére – mondta az elnök.

A labda vázszerkezete elektrosztatikusan porfestett acél zártszelvényből készül, magassága 5,5 méter, szélesség 8 méter. Erre került a lemezborítás, melyre az Audi Arénát, a csapatot, a szurkolókat ábrázoló fotókat nyomtattak. A szerkezet összsúlya megközelíti az öt tonnát.

 

 

 

Galéria