Hír

KÖZÖSSÉGI KÖNYVESPONT ADYVÁROSBAN

Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére egyedi és rendkívül jó célú közterületi könyves pont létesült a Kuopio Parkban. Az előkészítő munkálatok részeként beszereztek és felújítottak egy régi utcai telefonfülkét, amelyet polcokkal és belső világítással szereltek fel. A beruházás célja, hogy a lakosság számára ismeretlenül is lehetővé váljon a könyvek cseréje, az olvasnivaló egymás közötti megosztása. A felújított, dekorált telefonfülkében elhelyezett polcokról bárki kivehet és betehet könyveket a „hozz egy könyvet – vigyél egy könyvet” elv alapján.

Az üzemeltető kéri, hogy lehetőség szerint mindenki csak tiszta és jó állapotú könyvet vagy újságot hozzon. Könyv csak saját használatra vihető el és gondolni kell másokra is, akik ide jönnek olvasnivalóért. A tiszta környezet érdekében senki ne hagyjon hulladékot a könyves pontban, a berendezés állapotát pedig óvjuk meg közösen. A könyves pont rendőrségre bekötött kültéri kamerával megfigyelt!

A könyves pontot felállította és üzemelteti a Győr-Szol Zrt. A projekt során szakmai konzulens volt a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér dr. Horváth Sándor Domonkos igazgató együttműködésével.

 

 

 

Galéria