Hír

KÖZVILÁGÍTÁS FEJLESZTÉS A TIHANYI ÁRPÁD ÚTON!

Tovább folytatódik a város közvilágítási hálózatának LED fényforrás alapú korszerűsítése Tihanyi Árpád úton a Szigethy Attila út és Jereváni úti vasúti átjáró közötti szakaszon, ahol a nátriumizzókat LED lámpatestekre cseréltük, közel egy kilométer hosszon. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy a mostani, a választókörzetét is érintő fejlesztés mellett a korábbi években a körzetében szintén sor került Szabolcska Mihály utcában és az Ifjúság körúton hasonló fejlesztésekre, így az utcák teljes hosszában ledes közvilágítás van, ami sokkal nagyobb fényt ad energiatakarékosan, de sor került ilyen fejlesztésre a Barátság Parknál is.

Hozzátette azt is, hogy az Ifjúság körúton és a Szabolcska utcában speciálisan megvilágított és figyelemfelkeltő villanófénnyel ellátott gyalogos-átkelőhelyeket is kialakítottak, így jóval biztonságosabb ezen világításnak köszönhetően is nem csak a forgalom, hanem a gyalogos-közlekedés is.

A LED fényforrások beépítésével nem csak villamosenergiát spórolhatunk, de a megvilágítottság is sokat javul. A LED fényforrás alkalmazásával esti, éjszakai időszakban sokkal színhűbben érzékelhetők a gyalogosok, kerékpárosok – ez jó hatással van az érzékelhetőségre. Ellenben a nátriumlámpatesttel, aminek sárgító színhatása miatt a ruházat is egyszínűbbé válik – így az észlelhetőség is hátrányosabb.

A korszerűsítés 30 millió Ft-ba került, melynek forrását az önkormányzat biztosította az Útkezelő Szervezet költségvetésében – mondta el Prédl Antal az Útkezelő Szervezet intézményvezetője.

 

 

Galéria