Hír

MEGINT PARKOLÓHELYEK ÉPÜLTEK!

Az Útkezelő Szervezet szakmai programjában régóta kiemelten szerepel a parkolási feszültséggel jellemzett városrészek, lakótelepek parkolás fejlesztése.  Amennyiben a forgalmi helyzet lehetővé tette, a parkolás átrendezésével nyertünk több parkolóhelyet, ilyenből jó pár intézkedés történt Adyvárosban. A legtöbb esetben azonban csak a zöldterület igénybe vételével lehet új parkolóhelyeket építeni, ebben az esetben mindig törekszünk a lehető legkisebb károkozásra és lehetőleg kerüljük a fák kivágását – de indokolt esetben muszáj meghozni a fa kivágásával kapcsolatos döntést kertész bevonásával, s a lakosság tájékoztatásával, egyeztetésével.

A tavalyi év végén a Körkemence utcában a Szabolcska utca felőli szakaszon folytattuk a tavaly megkezdett parkoló építést, most 8 db új parkolóhely épült a hozzá tartozó közvilágítással együtt. Ezt a fejlesztést ütemezetten, költségvetés függően 2012. óta végezzük itt a Körkemence utcában, ahol  9 épült eddig a mostani 8 új előtt és idén is folytatjuk.

Az Ifjúság körút 65-69. mögött egy meglévő, betonos parkolót építünk át tavaly. A terv végső megépítése során 28 férőhelyessé bővült meglévő szervizútra csatlakozó 20 férőhelyes parkolótér.

Az elmúlt nyolc évben az Ifjúság körút 71-77, az Ifjúság körút 79-85. sz. valamint az Ifjúság körút 87-95. számú épületek mögött végeztünk parkolóhely bővítést, ahol a meglévő felületek átépítésével, illetve a zöldterület átalakításával összesen 29-el több autó fér el, idén is folytatjuk a bővítést.

A Győrszol kivitelezésben épültek új parkolók a Kodály Zoltán út 44. sz. előtt, ahol 6 db. új parkolóhely jött létre, ill. a Grabo sátor mögött több, mint 45 db és a Barátság Parkon belül is 10 db új.

A Szigethy Attila út 97-107. számú házak mögött rendeztük a szervizút melletti területet, továbbá 10 db  új parkolót építettünk.

A Kodály Zoltán u. 2 c-d. mögött, a rendőrség mellett 11 új parkoló létesült.

Így közel 150 db a  2010. óta a Körkemence utca, Szigethy Attila út, Ifjúság körút, Kodály Zoltán u. közterületein kialakított parkolók száma a Radnóti Ákos által képviselt önkormányzati körzetben.

 

 

 

 

 

 

Galéria