Hír

MEGÚJULT A KERÉKPÁRÚT A TIHANYI ÁRPÁD ÚTON!

Átadták a felújított Tihanyi Árpád úti kerékpárutat, mely Radnóti Ákos alpolgármester és Dr. Szálasy László képviselő körzetét érinti. Az elmúlt években jelentősen fejlődött a győri kerékpáros úthálózat, és a program nagyban érintette Adyvárost. – fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész egyik önkormányzati képviselője. Példaként említette az Ifjúság körút, vagy éppen a Szigethy Attila út kerékpárútjait, vagy a most átadott Tihanyi úti szakaszokat. Hozzátette, a városrészben, ahogy városszerte is, a GyőrBike közösségi kerékpárkölcsönző rendszer is folyamatos bővülésen ment keresztül új pontokkal bővült az adyvárosi tónál és a Kuopio Parknál, az infrastruktúrát pedig a kerékpáros pontok is erősítik.

Győrben közel 100 km hosszon van önálló kerékpárút, kerékpársáv városszerte. A legsűrűbb hálózat Nádorváros-Adyváros területén található, több szakaszuk azonban felújításra vár, várt, mivel több évtizedes burkolatokról van szó. A 2013-ban elkezdett és minden évben tovább folytatódó kerékpárút felújítási programunk során többször érintettük már a Tihanyi Árpád úti járda és kerékpárút szakaszokat – az adott évben a szakmai fontossági sorrendnek megfelelő szakasz készült el, illetve tettünk fontos lépéseket. Ilyen volt többek között a Kórház melletti helyi és helyközi buszmegállóknál lévő – a kórház területét is igénybe vevő – megépített és felújított kerékpárút szakasz.

Idén a Földes Gábor út és Szigethy Attila úti szervizút, valamint az Ifjúság körút és Adyvárosi tó közötti szakaszok újultak meg a Tihanyi Árpád úton a páratlan házszámozású oldalon és teljes szélességben. A járda és kerékpárút felújítások során mindig a teljeskörűen elvégzett műszaki beavatkozásokat támogatunk a hosszú távú minőségi felület elérése érdekében, továbbá a gépi aszfaltozású technológiát tartjuk előnyösnek – ezzel biztosítható a rázkódás mentes útfelület kialakítása kerékpút esetében. E két szakasz felújításával az egész Tihanyi Árpád úton már jó minőségű aszfalton lehet kerékpározni. A kialakult járványügyi helyzetben többen ülnek biciklire, mint korábban és a tavasz beköszöntével is többen választják a kerekezést – a fejlesztések ebben a vonatkozásban is célt találtak.

A két szakaszon összesen 280 méter hosszon újult meg a járda és kerékpárút.

Dr. Szálasy László képviselő, Kara Ákos országgyűlési képviselő, Radnóti Ákos alpolgármester, Prédl Antal Útkezelő intézményvezető

Galéria