Hír

MEGVILÁGÍTÁST KAPOTT A FELHŐ SZOBOR

Tavaly nyàron újították fel Adyvárosban Radnóti Ákos alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a Móra Iskola előtt található Felhő c. alkotást, mely munkálatokat a Rómer Flóris Múzeum szakemberei végeztek el. Az alpolgármester elmondta, hogy ezúttal a szobor esti megvilágítását is megoldottàk, így folyamatosan megcsodálható az alkotás a nap minden szakában.

Hozzátette azt is, hogy az alkotója Bak Imre, aki 1976-ban, fiatal művészként készítette el a szobrot, de azóta már Kossuth-díjjal, Munkácsy-díjjal és a Nemzet Művésze címmel rendelkezik, sokan nem is tudják, hogy ilyen értékes alkotás van a városrészben.

Radnóti Àkos elmondta azt is, hogy a városrész az utóbbi 2 évben tehetséges, fiatal művészek kortárs alkotásaival gazdagodott, előtte több 10 éven át nem volt szoborállítás a városrészben, s reméli, hogy az alkotók is hasonló pályafutást futnak be. Másrészt egy modern lakótelepre modern alkotások illenek, itt Adyvárosban az értékre törekednek és a kultúra sokszínűségére, s teret nyitnak a fiatal alkotóknak, melyek munkája ugyanolyan értékes és támogatandó, s ezen hozzáállást már országos szinten is értékelik és elismerik. Megköszönte az Útkezelő Szervezet és a Vill-Korr Kft. kivitelezését!

 

 

 

Galéria