Hír

ÓRIÁSI SZÁMOK KAMPÁNY GYŐRBEN

 

Érdemes azonban megemlíteni a régió legkiemelkedőbb fejlesztései közül a 46 milliárdos összköltségű Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítését, és a 30 milliárdos Duna projektet, valamint, vállalkozásfejlesztés területén Győrben a regionális logisztikai szolgáltatások infrastrukturális hátterének kialakítása című pályázatot. Radnóti Ákos hozzáfűzte: országszerte számos vállalkozás életében történt olyan uniós beruházás, amelynek következtében további beruházások jöttek létre, élénkítve ezzel a gazdaságot. Győr jelentős gazdasági erővel bír, ezt a stabilitást a jól működő vállalkozásoknak, nagy vállalatoknak is köszönheti, amelyek fontos, hogy fejlődésük érdekében pályázati pénzekhez tudjanak jutni.

A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy az Új Széchenyi Terv keretében jelenleg 9.562 vállalkozásfejlesztési beruházás van megvalósítás alatt, melyek összköltsége megközelíti a 720 milliárd forintot. Az összes projekthez viszonyítva a mikrovállalkozások 46 százalékban jutottak támogatáshoz, a kisvállalkozásoknál ugyanez a szám 39 százalék, míg a középvállalkozások aránya elérte a 13 százalékot. Összességében elmondható tehát, hogy a projektek számának megoszlását figyelembe véve a mikro-, kis- és középvállalkozások teszik ki a megvalósult fejlesztések 98 százalékát. Lenner Áron ezzel kapcsolatosan leszögezte azt is, a Kormány azokat támogatja, akik tudnak és akarnak dolgozni. „Valódi lehetőségeket teremtünk, amelyek kihasználása nem a szerencsén, a kapcsolatokon és a véletlenen múlik” – fűzte hozzá.

Az elmúlt években több mint 5150 pályázat kapott támogatást a Nyugat-Dunántúlon több mint 541 milliárd forint értékben. A régió új lendületet kapott az Új Széchenyi Terv indulásával: a térségben 2011. január 14. óta több mint 2300 pályázatot találtak támogatásra érdemesnek.

A „Városi periszkóp” néven a Megyeháza téren felállított installáció célja, hogy ábrázolja az egyik óriási számot, azt a 683 milliárd forintot, ami az Új Széchenyi Terv pályázatain keresztül áramlott a magyar gazdaságba – fogalmazott Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs vezetője. A szóvivő kiemelte: az alkotás – amelyet Pozsár Péter, Bakos Maxim, és Kukucska Gergely művészek készítettek – az elnyert támogatások mértékét térbeli oszlopdiagramokkal ábrázolja, amelyek egyben periszkópként is funkcionálnak, hogy ellássunk velük a messzi jövő sikereibe.

A rendezvény házigazdája egyébként Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető volt, akinek vezetésével kvízjáték is zajlott a téren, a résztvevők között értékes nyereményeket sorsoltak ki.

Megnézem a videót>>>

 

 

Galéria