Hír

SPORTPÁLYA FEJLESZTÉS A MÓRA ISKOLÁNÁL

Új rekortán borítású pályát adtak át a győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakközépiskola udvarán, ami elsősorban az atlétika és a röplabda sportág népszerűsítését szolgálja. Az ünnepélyes átadóra szerda délelőtt került sor, amelyen többek között Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Radnóti Ákos Győr alpolgármestere is részt vett.

Az intézmény a 2007–2008-as tanévben kapcsolódott bele szervesen az utánpótlás-nevelésbe, pályázaton keresztül, amely ma már a Magyar Olimpiai Bizottsághoz tartozik. Ebben a pályázatban az utánpótlás-nevelést anyagilag is támogatja, illetve szakmailag is koordinálja a MOB, tanácsokat ad, tanterveket dolgoz ki. Az iskola pedig ez mellett igyekszik a sportegyesületekkel is rendszeresen konzultálni.

Borkai Zsolt polgármester, az iskola régi diákja beszédében elmondta, még nagyon sok minden úgy néz ki a Móra-iskolában, mint amikor ő 36 éve végezett, így most külön öröm, hogy egy új pályával bővülhet az intézmény. „Nagy öröm számomra, hogy folyamatosan meg tudjuk találni annak a módját, hogy az intézmények fejlődhessenek, megújulhassanak. Az intézmények fenntartása még nálunk van, ám oktatás tekintetében már nem, ám így is szívügyünknek tartjuk, hogy olyan infrastrukturális fejlesztésekkel segítsük az iskolákat, amivel a diákok a mozgást, a tanulást magasabb színvonalon tudják művelni. Ez az új sportpálya is azt szolgálja, hogy a gyerekek megszerethessék a mozgást.”

Fejleszteni persze még van mit az iskolán, a polgármester a beszédében felhívta a figyelmet például arra a betonpályára, amin még gyerekként rúgta a bőrt társaival.

Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet képviselője elmondta, fontos számára, hogy a körzetében található intézmények megújuljanak. „A Mórában nagy hagyománya van a sportnak, az itt tanuló diákok sorra eredményesen szerepelnek a versenyeken, és sokan élsportolókká válnak. A most elkészült fejlesztéssel rekortán elemekkel újult meg a sportpálya. Örülök, hogy energetikailag már korábban sikerült felújítani az iskolát, többek között a fűtés korszerűsítésével, a nyílászárók cseréjével. Ez egy hatalmas beruházás volt, hiszen mióta a ’70-es években megépült, gyakorlatilag nem volt felújítás az épületben. De van még itt tennivaló, most épp a beton sportpályát néztük, szeretnénk azt is majd megújítani.”

Galéria