Hír

Szabolcska Mihály utca felújítása

A Szabolcska Mihály utca burkolata megérett a felújításra. Ugyan az 1990-es évek végén a parkolóbővítés kapcsán történt felújítás is, de a két évtized alatt ez a felület is leromlott állapotú lett. A felújítást ütemekre bontva terveztük meg, figyelembe véve a közműfelújításokat és a költségeket. Az útszakasz elkészült, emlyet Borkai Zsolt polgármester, Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője adott át Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselővel.

Az összehangolt munka eredményeként a Mester utcától a Sport utcáig a Pannon-Víz Zrt. kicserélte a rossz állapotú szennyvíz vezetéket, ezt követően kezdődhetett el a burkolat felmarása és újra aszfaltozása a Sport utca és Körkemence utca közötti, mintegy 600 méter hosszú szakaszon.

Ahol szükséges volt, ott a szegélykő elemeket is kicseréltük. Összesen 880 tonna aszfaltot dolgoztak be kivitelezőink. A felújítást követően sokkal kényelmesebben lehet autózni a Szabolcska utcában, s ami az itt lakóknak a legfontosabb lehet: sokkal csendesebb lett az utca.

A korábbi években is jutott a fejlesztésekből: LED fényforrásokat kapott az utca közvilágítása, a Török István úti csomópontban új gyalogátkelőhely létesült néhány éve, illetve évről-évre bővül a parkolók száma a Körkemence utcában, most is zajlik itt egy fejlesztésünk, mely során 14 új parkoló jön létre, ezzel közel 30 új parkoló áll már rendelkezésre.

A Szabolcska utca mellett a Mester utcában is dolgoztak kivitelezőink: a Mester utca – Szabolcska utca sarkán mintegy 100 méter hosszon kicseréltük a járda burkolatát, a régi burkolat nagyon tönkrement állapotban volt a buszmegálló környékén.

Galéria