Hír

SZABOLCSKA UTCA FELÚJÍTÁSA

Elkészült a Szabolcska utca felújítása! Erről Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője számolt be. A Szabolcska utca felújításának mostani üteme egy korábbi felújításhoz csatlakozott. A közel két évvel ezelőtt felújított, Körkemence utca és Sport utca közötti szakaszt már örömmel birtokba vették az itt lakók, a közlekedők, idén pedig folytattuk a megkezdett munkát.

A mostani felújítást is megelőzte a közmű üzemeltetőkkel folytatott koordinációs egyeztetés, melynek célja, hogy az útfelújításokat megelőzően a szükséges vezetékcserék történjenek meg az általunk végzett felújításokat megelőzően – ennek megfelelően a Pannon-Víz tavaly kicserélte a szennyvíz vezetéket.A felújítás során kicseréltük az aszfalt kopórétegek, a kétoldali szegélyköveket, kicseréltük a bosszantóan megsüllyedt csatornafedeleket és a kollégium előtt teljesen felújítottuk a járdát, valamint a kollégium bejáratát is.

Az iskola előtti gyalogátkelőhelynél lévő sebességcsökkentőt is felújítottuk, a süllyedéseket megszüntettük, a fel és lehajtó rámpa anyagát kicseréltük térkőról aszfaltra. A felújítás összesen 34 millió Ft-ba került, melyet önkormányzat biztosított az Útkezelő Szervezet költségvetésében.

Ugyan a koronavírus járvány miatt tavasszal elrendelt digitális oktatás miatt zárva volt az iskola és a kollégium, bíztunk benne, hogy ősszel újra nyithatnak az iskolák – ezért a nyári tanszünetre időzítettük a kivitelezést, nem zavarva a zajjal, porral és forgalomkorlátozással az iskola mindennapjait.

Galéria