Hír

SZIGETHY A. 97-107.KOMPLEX FELÚJÍTÁSA

Átadták a komplex felújításon átesett Szigethy Attila 97-107.sz alatt lévő 174 lakásos társasházat. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy 2009-ben adták be a pályázatot, s egy hosszú folyamat eredményeképp került sor a beruházásra, melyben elsőként Borkai Zsolt polgármesternek köszönte meg az együttműködést, s a támogatást, az önkormányzat 87 millió forinttal járult hozzá a 350 milliós beruházáshoz, ami országosan is az egyik legmagasabb értékű panelos felújítás a mostaniak keretében. Az állam közel 154 millió forint támogatást nyújtott, s szükség volt a kormány pozitív döntésére is a pályázat sikerességében. Összességében sor került a homlokzatszigetelésre, nyílászáró cserére, fűtéskorszerűsítésre, lift korszerűsítésre is.

Radnóti Ákos elmondta, hogy az előző ciklusban adták át a szomszédos Szigethy A.79-95.sz.alatti ötemeletes társasházakat, amik hasonlóan komplex fejlesztéseken estek át, így az utcaszakasz ezen része a városrész egyik legszebben felújított társasházi része. Emellett hozzátette azt is, hogy a ház mögötti park néhány éve újult meg új járdával és padokkal, illetve az épület mögött sor került 7 db új parkolóhely kialakítására is. Az épület előtti úttest melletti járda-és kerékpárút is megépült 2 éve, most pedig közvetlenül az épület előtt, a bejárati ajtóknál újították fel a teljes járdaszakaszt és szegélyezést az Útkezelő Szervezet kivitelezésében, mely szakszerű munkákat megköszönte az alpolgármester. Idén még néhány parkolóhely kialakítására is sor kerül az épület sarkánál, illetve a szomszédos Körkemence utcánál, továbbá egy köztéri kamera is kikerül a környékre a közbiztonság erősítése érdekében.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, a választókörzetében elkészült fejlesztéssel kapcsolatban elmondta, örül annak, hogy a kivitelezés során magyar kisvállalkozások vettek részt a munkákban, hiszen ezzel is munkahelyeket teremtettek, illetve a kkv szektor erősödéséhez is hozzájárultak, másrészt örül annak is, hogy a felújítás mellett sor került a fentiekben jelzett olyan egyéb kiegészítő fejlesztésekre, amely a lakókörnyezetet színvonalasabbá, élhetőbbé teszi és ezáltal az ingatlan értéke is növekszik. További cél, hogy az Otthon Melege program keretében minél több panelfelújításra sor kerüljön, s több, mint 100 győri épület adta be most a jelentkezését.

Galéria