Hír

TÍZ ÚJ PARKOLÓHELY A BARÁTSÁG PARKBAN!

Elkészült 10 új parkolóhely a Barátság Parkban, amire nagy igény volt már az ott lakók és az oda sportolni vágyók részéről is. Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: tervezetten folynak a parkolóhely-bővítések, hiszen a tavalyi évben a Körkemence utcában, a Szigethy A.97-107.környékén volt erre lehetőség, idén pedig ez a bővítés valósult meg, de továbbiakra is sor kerül még a körzet más részein ebben az évben. Hozzátette, hogy idénre az általa képviselt körzet összes utcájában elkészült a parkolóhelyek felfestése, így a Barátság Park melletti Ifjúság körúton, s a szomszédos Földes Gábor utca tízemeletes házai előtt-és mögött is, pont azért, hogy kulturált-és szabályos parkolás biztosítva legyen, hiszen ezáltal is szabadultak fel parkolók, amennyiben a felfestéseket betartva parkolnak, de ezzel az újabb 10 hellyel a környéken lakóknak is könnyebb lesz a parkolás, hiszen a sportolni jövők így kevésbé veszik el a helyeket a lakóház előtt.


Köszöni a lakosság türelmét is, hiszen korábban is számtalan kérés érkezett be a bővítésekre, viszont sok helyen ez egyáltalán nem lehetséges, hiszen az értékes zöldterületből, parkokból kellene elvenni területeket, aminek nagyon kicsi a lakossági támogatottsága és itt Adyvárosban a zöldterületek fejlesztése is elsődleges és az ilyen szempontok figyelembevételével van lehetőség az ilyen fejlesztésekre is.

Köszöni a lakosság türelmét is, hiszen korábban is számtalan kérés érkezett be a bővítésekre, viszont sok helyen ez egyáltalán nem lehetséges, hiszen az értékes zöldterületből, parkokból kellene elvenni területeket, aminek nagyon kicsi a lakossági támogatottsága és itt Adyvárosban a zöldterületek fejlesztése is elsődleges és az ilyen szempontok figyelembevételével van lehetőség az ilyen fejlesztésekre is.


Szinte napra pontosan négy éve, 2009. szeptember 18-án adták át a megújult, külső megjelenésében és az egészséges életmódot elősegítő koncepciójában egyaránt egyedülálló létesítményt, a Barátság Sportparkot.

Ezt megelőzően a park mintegy három évtizedig szolgálta a lakótelep, illetve a város polgárainak szabadidős programjait, ami alatt csak az elengedhetetlenül szükséges karbantartás és felújítási munkálatok elvégzésére került sor.

Mint ismert, az átépítés során a közel 29 000 m2-es parkban három korszerű, részben sátorral fedhető, változtatható kapuméretű, műfüves pálya, utcai kosárlabda pálya, szabadtéri erőpark, az uniós szabványoknak megfelelő gyermekjátszótér, az életkori sajátosságok figyelembevételével kialakított nyugdíjas park és egy 600 méteres rekortán borítású futópálya került megépítésre. A korszerűen megvilágított, zárhatóan körbekerített park igénybevételét egy 420 m2-es kiszolgáló létesítmény segíti öltözőkkel, irodákkal, terasszal és büfével

Szombati Bertold Győr-Szol igazgató elmondta: nyitás óta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő létesítményt a GYŐRSZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. kezeli és üzemelteti. Az elmúlt négy esztendőben folyamatosan nőtt a látogatók száma, hisz az alkalmas minden korosztály számára a sportolásra, a szabadidő hasznos eltöltésére. Emellett egyre több nagyszabású sportrendezvénynek is helyet ad a Barátság Sportpark. Délelőttönként a győri iskolák közül a Móra, a Fekete, a Speciális, a Gárdonyi és a Tánc és Képzőművészeti tartja itt testnevelés óráit, ami az e téren megnövekedett feladataik miatt nagy segítség az oktatási intézményeknek. A délutáni órákban a park műfüves pályáinak kihasználtsága száz százalékos.

Ahogy egyre népszerűbbé vált a létesítmény, a helyi adottságok miatt, úgy jelentett egyre nagyobb gondot a parkolás, kellemetlenséget okozva a látogatók és a környéken élők számára egyaránt, hisz a parkhoz tartozó 13 db parkoló messze nem volt képes kielégíteni az igényeket.

Ezért született döntés arról, hogy az erősen behatárolt terület ellenére kerüljön kialításra további 10 db parkolóhely. A helyi viszonyokhoz remekül alkalmazkodó tervezési munkát követően a kezelő GYŐRSZOL saját kivitelezésben Radnóti Ákos képviselő támogatásával, mintegy 2 millió 700 ezer forintos bekerülési költséggel, építette meg a parkolókat, melyek remélhetően nagymértékben segítik majd a létesítmény igénybevételét.

  

 

Galéria