Hír

TOVÁBB FOLYTATÓDOTT A SZIGETHY A.ÚTI KERÉKPÁRUTAK FELÚJÍTÁSA

Az adyvárosi kerékpárút hálózat a lakóteleppel együtt jött létre a ’70-es években. A lakótelep és a gyárak között gyakran télen is biciklivel közlekedtek az itt lakók. A burkolat felett elszállt az idő, a korábbi közműjavítások, közműfejlesztések sok nyomot hagytak az aszfalton: gyakori süllyedések, tócsák, kényelmetlen kerékpározás. Két évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy a korábbi, lokális javítások alkalmazását háttérbe szorítjuk és teljes körű kerékpárút, járda felújításokat végzünk az éves költségvetés arányában. Ez ugyan nagyobb kiadással jár, de a felújítással garantálható az elvárt minőség, megoldódik a vízelvezetés, zökkenő mentesebbé tesszük a csomóponti csatlakozások és a gépi aszfalt bedolgozásnak köszönhetően homogén, sima aszfaltfelület képezhető.

Az elmúlt két évben több, mint 80 millió Ft-ot fordítottunk a meglévő hálózat felújítására, leginkább a Szigethy Attila úton, a Kálvária úton, a Mártírok útján és a Tihanyi Árpád úton. Jelenleg a Vasvári Pál úton dolgozunk a Szent Imre út és Liezen-Mayer út közötti szakaszon, ahol a járda mellett a kétirányú kerékpárutat újítjuk fel teljes körűen.

Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy jól illeszkedik ez a felújítás a Szigethy Attila úton korábban felújítottakhoz, hiszen azoknak a folytatása. Emlékeztetett rá, hogy először a 97-107.sz előtti járda és kerékpárút készült el, majd idén lett átadva az ezzel szembeni terület, s most mindkettő oldal folytatása elkészült a Barátság Park irányába. Hozzátette, hogy idén adtak át új kerékpárutat is a Bácsai út mentén, s az a cél, hogy a városban minden évben készüljenek el újak, illetve a régiek felújítása is folyamatos legyen, hogy minél többen kerékpározzanak.

Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet intézményvezetője elmondta, hogy a mostani, Szigethy Attila úti felújítás esetében mindkét oldali kerékpárutat érintette, a Barátság park és a Kodály Zoltán út közötti, mintegy 200 méteres szakaszon. A felújítás 17 millió Ft-ba került, melyet önkormányzati forrásból az Útkezelő Szervezet valósított meg.

 

 

Galéria