Hír

ÚJ KERÉKPÁRÚT ADYVÁROSBAN

625 millió forintos kerékpáros infrastruktúra fejlesztés zajlik a városban, amelynek újabb eleme készült el. A Kodály úti fejlesztés során összesen 715 méter szakasz készült el mindössze 80 nap alatt, ötvenmillió forintból, a Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben című projekt keretében.Most már biztonsággal kerekezhetünk a Kodály Zoltán utcában is. „A város több pontján párhuzamosan fejlesztjük a kerékpárutakat, amelyre több mint 600 millió forintot nyert a város TOP-os forrásból. most a Kodály Zoltán utcai beruházás is befejeződött. – fogalmazott Dr. Dézsi Csaba András. A polgármester hozzátette, a Kodály utcában 115 méter hosszú önállóan vezetett és 600 méter burkolati jellel elválasztott vegyes gyalog- és kerékpárút épült. A fejlesztéssel az Ifjúság körút és a Földes Gábor utca között a teljes szakaszon, mindkét oldalon kijelölt kerékpárúton közlekedhetnek a kerékpárosok.

„Egy fontos adyvárosi kerékpáros tengely épült ki, és vált biztonságossá, hiszen ezen a szakaszon korábban nem volt önálló kerékpárút, a biciklisek az úttesten, illetve a járdákon közlekedtek. A beruházás jól kapcsolódik az Ifjúság körúthoz, ahol már mindkét oldalon megépült az új bicikliút.” – emelte ki Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet egyik önkormányzati képviselője. Hangsúlyozta, a projektben nem csak kerékpárút épült, de egyes szakaszokon a járda is megújult, sőt két fedett kerékpártárolót is elhelyeztek a Móra Iskolánál és a Kuopio park sarkánál, amelyek biztonságát közterületi kamera vigyázza.

Dr. Szálasy László, a városrész másik önkormányzati képviselője hozzáfűzte, a beruházásban két forgalomcsillapító pódium is készült az út páros oldalán lévő parkoló déli bejáratánál, lassításra kényszerítve ezzel a gépjárműveket, így téve biztonságosabbá a parkolóban való közlekedést is. A Kodály út 2. szám előtti szakasz vízelvezetési problémája is megoldódott az új aszfalt burkolattal. „Ezzel a fejlesztéssel tovább bővült választókörzetem kerékpárút hálózata, amit a Környezetvédelmi Bizottság elnökeként külön üdvözlök.”

Galéria