Hír

ÚJ PARKOLÓK ADYVÁROSBAN!

Elkészültek az új parkolók a Kuopio park parkolásfejlesztés és környezetátalakítási beruházás keretén belül. A Földes Gábor út 9-23. szám mögötti szervizút és parkolói is átépítésre kerültek. A 4 emeletes házak és a Móra iskola közötti zsákutcában korábban csak párhuzamosan lehetett parkolni a garázsokkal szemben. Az átépítéssel úgy sikerült több parkolóhelyet kialakítani, hogy az út szélesítésével az úttengelyre merőleges parkolókiosztás is elfér.

Mindezzel együtt a szervizút aszfaltját is felújítottuk, hiszen korábban – a több, mint 40 éves úton lévő süllyedések miatt napokig megállt az esővíz és nem folyt bele a csatornába. A vízelvezetés miatt az úttest vápavonalában süllyesztett szegélyeket építettünk. Ezek a parkolók már elkészültek, készen vannak az útburkolati jelek is. A zöldfelület helyreállítása és egy közvilágítási oszlop elhelyezése még hátra van.

Jelenleg a Földes Gábor út 9-23. előtti járda átépítése, felújítása folyik, illetve a ferde beállású parkolók helyett merőleges parkolóhelyek kialakítása folyik. Terveink szerint július végén vehetik birtokba az autósok ezeket a parkolóhelyeket. A Földes Gábor út aszfalburkolat felújítására is sor kerül a nyár folyamán. A Földes Gábor út 9-23. előtt és mögött összesen 42 parkolóhellyel lesz több, mint átépítés előtt.

 

A Kodály Zoltán út 2-10. előtt is birtokba vehették az autósok az új merőleges parkolókat azzal, hogy van olyan parkolófelület, ahol a végső aszfaltréteg hiányzik, de használható a felülete. Ezen a szakaszon összesen 25 autóval több fér el szabályosan, mint a beavatkozás előtt.

A parkolólemez helyszínén az alapozás előkészületei láthatóak az altalaj szemcsés megerősítésével és tömörítésével. Jövő hét közepétől az alapozás is elkezdődik, ez a vasbeton parkolólemez érdemi munkafázisa lesz.

Galéria