Hír

ÚJ ZAJVÉDŐ FAL ADYVÁROSBAN

A Szauter út 2006-ban átadott, Tihanyi Árpád út és Fehérvári út közötti szakasza mellett az út mindkét oldalán létesült zajvédőfal, melyek mind az Erfurti úti, mind az Ifjúság körúti házakat védik az út forgalmi zajától. A zajvédőfal Ifjúság körút felőli részén azonban a csomóponti szakaszokon nem épült ki teljesen, így a zaj árnyékolása nem volt teljes körű

Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője elmondta, hogy a lakosság már korábban megkereste, hogy lehetőség szerint folytatódjon a zajvédő fal meghosszabbítása, ezért fordult az Útkezelő Szervezethez, kérve, hogy a fal építése történjen meg a hiányzó szakaszokon. A zaj terelése nem csak a lakóépületek miatt volt szükséges, hanem figyelembe lett véve az, hogy a szomszédban új játszótér épül.

Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet intézményvezetője elmondta, hogy a meglévő, fafonatos zajvédőfal bővítése mellett született döntés, de előre gyártott, a legkorszerűbb és kiváló zajszűrő Leier elemekből összeállítva, bízva, hogy ezáltal is a zajszint még kevesebb lesz.

Az elmúlt hetekben elkészült a két szakasz, melyek a meglévőhöz rendszerhez csatlakoznak: a 94 méter hosszú szakasz a Penny Market parkoló csomópontjánál épült, a másik szakasz 40 méter hosszon a Szauter útnak a Szőnyi Márton úti gyalogos átvezetésénél épült.

A beruházás az Útkezelő Szervezet kivitelezésében valósult meg.

Galéria