Hír

ÚSZÓ SZOBOR AZ ADYVÁROSI TÓBAN!

Úszó szobrot, Kelemen Zénó Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását állították fel a népszerű és folyamatosan, évek óta szépülő adyvárosi tóban! Ez az ország első, vízben úszó, lebegő műalkotása! A győri önkormányzat törekvése, hogy a városrészekben legyenek olyan területek, ahol az emberek megpihenhetnek, kikapcsolódnak, jól érezhetik magukat. Tipikusan ilyen a teljes átalakuláson keresztülment és ma már nagy népszerűségnek örvendő adyvárosi tó környezete is, amely most egy újabb elemmel bővült. – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester.

Radnóti Ákos alpolgármester kiemelte, a tó körül mindig történik valami, a közelmúltban például a várjátszóteret bővítették, kiépítették az öntözőrendszert, most pedig egy egyedülálló alkotást adtak át. A városrész önkormányzati képviselője kiemelte, egy modern és egyedi szoborról van szó, amely jól illeszkedik a megújult környezetbe, esti kivilágítása pedig még látványosabbá teszi. Adyvárosban már régen állítottak fel szobrot, így most erre is sor került!

A kompozit technikával készült alkotásról Kelemen Zénó Munkácsy-díjas szobrászművész kifejtette, a mű egy elképzelt lehetséges hullám metaforája, melyben megjelenik az organikus és a geometrikus elemek keveredéséből kialakuló egységes formavilág. „A vízen ringatózás és a hullámok ritmikus ismétlődése valósággá teszi az anyagba merevedett mozgást.”

 

 

 

Galéria