Hír

UTCATÁBLACSERÉK ADYVÁROSBAN!

Győr történelmi belvárosában befejeződött, Adyvárosban és Nádorvárosban folytatódik az utacnévtáblák cseréje – erről számolt be sajtótájékoztatón Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, Adyváros önkormányzati képviselője és dr. Gancz Tamás, az érintett terület másik önkormányzati képviselője.

A Győr-Szol Zrt. az önkormányzattal együttműködve ebben az évben is folytatta a 2017-ben kezdett programot, melynek megvalósulásával a lecserélik a városi utcanévtáblákat. Idén a belvárosba összesen 420 új utcanévtábla került, várhatóan az utolsó darabokat november közepén helyezik ki a házfalakra.

Radnóti Ákos alpolgármester elmondta: a belvárosban zajló munkával párhuzamosan már megkezdődik az utcanévtáblák elhelyezése Adyvárosban is. Az első ütemben 26 megújult jelzés segíti majd az eligazodást. A táblák gyártása folyamatosan zajlik és a következő időszakban a felmérés alapján meghatározott valamennyi csomópontra fokozatosan helyezik ki az új táblákat. A közlekedők eligazodását még ebben az évben Nádorvárosban is megújult jelzések segítik majd.

A több ütemben zajló folyamat első szakaszában, 2017-ben összesen több mint 220 utcanévtáblát helyeztek ki, melyek a belváros magjának épületire kerültek. A táblák kétféle méretben készülnek (kisméretű tábla: 520mm X 270mm, nagyméretű tábla: 600mm X 270mm), anyaga három rétegű dibond lemez fekete kerettel, az időjárás viszontagságaitól UV-stabil lakkozás és extra erős tapadású fólia óvja. Szerepel rajta Győr város címere és a városrész elnevezése is.

Az önkormányzat tervei szerint a következő évben is folytatódik az utcanévtáblák cseréje.

 

Facebook videó a helyszínről élőben:

 

 

Győr Plusz Híradó:

 

 

 

 

Galéria